Új kávéházi magazint készítettünk a Costa Coffee-nak Magyarországon

2016 végén régi partnerünk, a Costa Coffee magyarországi csapata úgy döntött, hogy megújítja magazinját, a Costa Timest. A régi lap még 2013-ban mutatkozott be a cseh franchise nagy formátumú nyomdokain haladva. Az újság az évek során megrendelői kérésre kisebb méretre váltott, ami kihatott a tartalmakra is. Az újság már nem volt hetilap jellegű, de még nem volt vérbeli magazin se.

A koncepció megérett egy újragondolásra, amelynek tervezési, dizájn és tartalomírói munkáira ismét csapatunkat és Barabás Norbert grafikust kérték fel.

A feladatokat a következők jelentették:

 • Az újság teljes átformálása: új név, új koncepció az erős vizualitás jegyében
 • Egy meghatározó, kávés-bulvár magazin létrehozása, amely érdekes és vonzó két közegnek:
 1. Kávéházak 20-40 év közötti, városi, női vendégköre (A-B státuszúak)
 2. Potenciális hirdetőpartnerek

Megoldás:

Megszületett a Budapest Coffee Magazine, ami izgalmas, csapott A4-es méretben kampányváltásonként jelentkezik a lánc 23 kávézójában. A már nevében is magazin kiadványban több női téma kap helyet (costás karrierinterjúk, trend & lifestyle anyagok), amit érdekes, a kávé és gasztronómia világából származó színes hírek, valamint szórakoztató-ismeretterjesztő szakmai titkok, tippek és trükkök tesznek teljessé.

A lánc magyar csapatával meghatároztunk 8 branderősséget, amelyek közül egy-egy szám esetében egy vagy két húzótémát jelölünk ki. Ezek egyrészt koncepciót adnak a kiadásoknak, másrészt kommunikálják a márka pozicionálását.

A legfontosabb ilyen területeket a friss, magyar alapanyagok, a baristák szakképzettsége, valamint az egészséges életmód egyre erősödő trendjeinek megfelelő étel- és süteményfejlesztések jelentik. Utóbbi az új limitált pörkölésekkel kiegészülve szeretné a Costát a vásárlói csoportok között meghatározó ezredfordulósok felé „a kávézóként” bemutatni, ahol minden adott a kávéházi élmény személyre szabásához.

Rövid címek, nagy képek, infógrafikus elemek, szórakoztató témák. Ez a Coffee Magazine.

Ha gondolod, nézz bele a megújult prototípusba! 😉

 • Date
  2017
 • Categories
  magazinok, portfolio
 • Ügyfél
  Costa Coffee Magyarország
A projekt

Kapcsolódó munkák