Szövegek új honlaphoz a Café Párisinak

Kosztolányi írta (persze nem szó szerint) a budapesti kávéházakról, hogy azért szerették őket a századfordulón, mert az is úrnak érezhette magát bennük, akiknek nem volt mása, csak egy lyukas zoknija.

Mivel mindig is szerettük ezt a világot, és különösen a kávés témákat, boldogan mondtuk igent, amikor a Párisi Nagy Áruház Lotz-termének új kávézójának, a Café Párisinak a weboldalszövegeinek megírására kértek fel minket.

Mivel a Lotz-terem maga velünk élő századforduló, ahol a neoreneszánsz freskók alatt annak kávéházi hangulatába kóstolhatunk bele, adta magát, hogy a modern városi életérzés és Kosztolányi „a hétköznapok császárai” gondolatát házasítsuk a kávézó csapatától kapott információkkal.

Minden érzékszervünkre ható csillogás, modern, laza elegancia, hogy mindez szerethető is legyen, plusz autentikus kávéélmény: ez lett a Café Párisi szövegezésének a koncepciója.

Ezt írtuk:

Bár a birodalmakat és császárokat magukkal ragadta a háborúk forgataga, a csillogó századforduló hangulata, amelynek az Art Nouveau-t, a széles sugárutakat, a modern áruházakat vagy épp a Hősök terét köszönhetjük, velünk maradt a nagy kávéházak világán keresztül. A Café Párisi vendégeként az 1882-ben épült Párisi Nagy Áruház lenyűgöző Lotz-termének grandiózus freskói alatt ebbe kóstolhatunk bele egyedi módon a kávézás, sütemények, gasztronómia szerelemeseként. Autentikus ízek, kiegészítők, hibátlan aromák, kiváló alkoholos italok, klasszikus magyar desszertek, friss saláták és szendvicsek, amelyek képesek megidézni a Monarchia nagybetűs eleganciáját. Mindezt a modern város otthonos lazaságával, amitől mindez élővé, szerethetővé válik. Legyünk turisták vagy épp a város lakói, ugyanúgy megérdemlünk néhány érzéki és finom, felejthetetlen pillanatot Budapest neoreneszánsz ékszeres dobozában a város legszebb sugárútján, az Andrássyn. Olyan terítékkel és kiszolgálással, amelytől mi lehetünk pár órára a hétköznapok arisztokratái.

A hely szelleme

Ugyan 1882-es építése után tűzvész pusztította, 1909-es átépítése után a Párisi Nagy Áruház csodával határos módon sértetlenül vészelte át a világháborúkat, majd a szocializmus éveit. A Café Párisi termében a korszak híres művészei közül Lotz Károly freskóit csodálhatjuk meg a falakon és a mennyezeten, akinek munkáival az Operaházban, a Vigadóban, a Szent István Bazilikában, az Országházban, valamint a Magyar Tudományos Akadémián is találkozhatunk.

A menüről

Étel- & itallapunk összeállítása során törekedtünk arra, hogy mind a történelmi hangulat megidézése miatt hozzánk látogató vendégeink, mind a modern finomságok kedvelői megtalálják a számításaikat. Legyen szó klasszikusról vagy épp rafinált gasztronómiai újdonságról, italról, esetleg harapnivalóról, egy dolog mindig állandó: kizárólag prémium, friss alapanyagokkal dolgozunk. Kávéinkhoz kiváló minőségű Julius Meinl pörkölést használunk, salátáinkat, szendvicseinket naponta, helyben készítjük. A korszak stílusában egyedileg, újonnan gyártott Zsolnay porceláncsészékben, kancsókban szervírozunk, valamint pultunk is Zsolnay kerámialapokkal fedett, aminek hála, a kávézás, étkezés a szemnek is gyönyör a Café Párisiban.

Italkínálatunk

Kávéházunk kínálatában megtalálhatóak a legfontosabb forró és jegeskávé klasszikusok, amelyekhez a friss tejen kívül széles növényiital-kínálatból is válogathatnak vendégeink. Az italok között találunk továbbá forró csokoládékat, prémium gyümölcs-, zöld, fekete és herbateákat épp úgy, mint gyümölcsös frissítőket és üdítőket. Az itallapon alkoholos italok is helyet kaptak, köztük olyan izgalmas érdekességek, mint a Heart of Art csokoládés-kávés koktélkülönlegesség, illetve az értő párlatkedvelők egyik kedvence, a japán Hibiki Whisky. Borlapunkon 8 borrégió tételei szerepelnek, külföldi vendégek, baráti társaság lenyűgözéséhez pedig akad 6 puttonyos tokaji aszúnk is.

Süteményeink és ételeink

Desszertjeink derékhadát klasszikus magyar vagy épp Monarchia-béli édességek jelentik. Van a közhiedelem szerint I. Ferenc József tiszteletére Bad Ischlben megalkotott islerünk, akad ropogós cukormázzal bevont dobostortánk épp úgy, mint diótól gazdag, édesen lekváros zserbónk, csokoládétól roskadozó Sacher tortánk, illetve krémesen édes Esterházytortánk. A kávéházban ezen felül elérhető a 2018-as ország tortája címet elnyerő Komáromi kisleány is, de van egy névadó csokis kávés desszertkülönlegesség ezen felül a tarsolyunkban: a Lotz álom. Természetesen rendelkezünk könnyedebb gyümölcsös, vegán desszertekkel egyaránt. Szendvicsek tekintetében lazacos, sonkás-sajtos és füstölt sonkás kenyerek közül válogathatnak vendégeink, illetve van nagyon finom Cézár salátánk.

Rendezvények

Kávéházunk tágas belső terével stílusos, hangulatos helyszínéül szolgálhat magán- vagy céges rendezvényeknek, rövidebb vagy akár egész napos időtartammal. A helyszín elrendezése ilyen esetekben igény szerint, a vendégek számának megfelelően módosítható. Az eseményekhez ínycsiklandó komplett melegétel-szolgáltatást, italcsomagot is biztosíthatunk a gördülékeny kiszolgáláson túl. A hajdani bálteremben lehetőség van felejthetetlen esküvők lebonyolítására is. Legyen szó sajtótájékoztatókról, születésnapokról, koktélpartikról, egyedi rendezvényekről, számíthat csapatunkra!

A helyszínfoglalás részleteiről, menetéről egyeztessen Kovács Kristina rendezvényszervező kolléganőnkkel! Tel.: +36 30 2469125

  • Date
    2018
  • Categories
    portfolio, weboldal szövegek
  • Ügyfél
    Café Párisi
A projekt

Kapcsolódó munkák